Kolači

  šminka

 Kolači i torte

Ukoliko vas interesiraju drugi kolači možete ih potražiti na stranici kolači. To je naša početna stranica gdje se nalazi velik broj recepata za kolače, a torte potražite na našoj drugoj stranici.

Bijela i tamna čokoladna pjena

Sastojci (za 6-8 osoba)

100 g čokolade za kuhanje
100 g bijele čokolade
4 žumanjka
2 žlice konjaka
1 vrećica ili 1 žlica želatine u prahu
50 ml vruće vode
300 ml slatkog vrhnja
4 bjelanjka

Za ukrašavanje

100 g bijele ili tamne čokolade
1 žlica maslaca
Kakao prah

1. Izlomite tamnu i bijelu čokoladu u komadiće i stavite svaku u zasebnu vatrostalnu zdjelu. Postavite zdjele iznad posuda u kojima sasvim tiho kuha voda i otpite čokoladu.

2. Kad je čokolada otopljena, maknite zdjele s izvora topline i u svaku ulupajte 2 žumanjka dok smjesa ne bude glatka. U smjesu s tamnom čokoladom umiješajte konjak. Ostavite na stranu da se ohladi, ali često promješajte.

3. Zagrijavajte želatinu i vruću vodu u vatrostalnoj zdjeli iznad posude s vodom koja sasvim tiho kuha dok otpoina ne bude bistra. Umiješajte pola otopljne želatine u svaku čokoladnu smjesu i miješajte dok se smjesa ne spoji.

4. Istucite slatko vrhnje, ali ne prečvrsto, i bjelanjke dok pjena ne bude čvrsta.

5. Umiješajte pola tučenog vrhnja u svaku smjesu s čokolado, zatim isto tako, po pola pjena od bjelanjaka.

6. Ulijte obje kreme istodobno u staklenu zdjelu, tako da e sretnu u sredini, ali da se ne izmiješaju. Ohladite u hladnjaku do serviranja.

7. Izlomite čokoladu za ukrašavanje u komadiće i stavite u vatrostalu zdjelu. Otopite iznad posude u kojoj sasvim tiho kuha voda, zatim umiješajte smekšani maslac i izlijte u mali uski lim. Ohladie u hladnjaku dok se ne stisne.

8. Nožem za guljenje povrća skidajte velike listiće ove ohlađene čokolade, ukrasite njima zdjelu s kemom i lagano pospite kakao prahom.

bijela i tamna čokoladna pjena bijela i tamna čokoladna pjena

bijela i tamna čokoladna pjena