Kolači

  šminka

 Kolači i torte

Ukoliko vas interesiraju drugi kolači možete ih potražiti na stranici kolači. To je naša početna stranica gdje se nalazi velik broj recepata za kolače, a torte potražite na našoj drugoj stranici.

Dvobojna čokoladna terinne

Sastojci za 6-8 osoba:
Krema od bijele čokolade: 250 g bijele čokolade, 1 ½ žlica želatine u prahu plus 2 žlice vode, 2 žlice finog šećera kristala, 2 žumanjka, 150 ml kiselog vrhnja,
150 ml tučenog sltakog vrhnja
Krema od tamne čokolade: 175 g čokolade za kuhanje, 2 žlice crne kave, 2 žlice želatine u prahu plus 1 žlica vode, 2 žlice ruma, 2 žumanjka, 300 ml tučenog sltakog vrhnja
Pire od malina: 175 g svježih ili smrznutih malina, Otprlike 1 žlica šećera u prahu
Za ukras: Tučeno slatko vrhnje, Čokoladne strugotine

Postupak:
1. Obložite pravokutnu posudu za pečenje kruha dimenzija 23 x 12 cm plastičnom folijom, ostavljajući dovoljno folije za preklapanje.

2. Bijela krema: razlomite čokoladu u komadiće i otpite u zdjelici iznad vrele vode ili u mikrovalnoj pećnici. Uklonite s izvora topline i miješajte dok smjesa ne bude glatka.

3. Stavite želatinu u prahu i vodu u zdjelicu i otopite želatinu iznad posude u kojoj tiho kuha voda. Ostavie da se malo ohladi, zatim ulupajte u otopinu čokoladu, šećer i žumanjke, te na kraju kiselo vrhnje. Umiješajte tučeno slatko vrhnje. Izlijte u pripremljenu posudu s folijom i stavite u hladnjak da se stisne.

dvobojna čokoladna terinne  

4. Tamna krema: otopite čokoladu u kavi. Otopite želatinu u prahu u mješavini ruma i vode kao u točki 3. Umiješajte rastopljenu želatinu u otopljenu čokoladu, potom dodajte maslac. Miješajte dok smjesa ne bude glatka, zatim ulupajte u smjesu žumanjke. Na kraju uiješajte tučneno sltako vrhnje. Izlijte kremu preko bijele kreme i stavite u hladnjak da se stisne.

5. Pire od malina napravite tako da maline protisnete kroz cjediljku i zasladite šećerom u prahu. Preokrenite posudu s kremama, skinite plastičnu foliju i ukrasite tučenim vrhnjem i strugotinama čokolade. Žlicom vadite pire od malina i slažite ga na pliticu oko složenca.

dvobojna čokoladna terinne 2   dvobojna čokoladna terinne kolači