Kolači

  šminka

 Kolači i torte

Ukoliko vas interesiraju drugi kolači možete ih potražiti na stranici kolači. To je naša početna stranica gdje se nalazi velik broj recepata za kolače, a torte potražite na našoj drugoj stranici.

Firentinski tuljci

Sastojci ( za 20 komada)

90 g maslaca
125 g šećera
30 g sjeckanih grožšica
60 g gubo nasjeckanih oguljenih badema
45 g kandiranih trešanja
45 g kandirane korice limuna i naranči
30 g fino sjeckanih sušenih marelica
125 g čokolade za kuhanje
Fina ribana korica pola limuna ili naranče

Postupak:

1. Obložite pergamanet papirom 2-3 plitka lima za pečenje. Namastite 4-6 malih limenih kalupa u obliku roga, prilično tankih valjaka za tijesto ili ručki drvenih žlica.

2. Polako otopite zajedno maslac i šećer u posudi za kuhanje i pustie da kuha ko 1 minute. Odmaknite posudu s izvora topline i umješajte sve ostale sastojke, osim čokolade. Ostavite da se hladi.

3. Stavite 3-4 vrškom pune žlice smjese na svaki lim, ostavljajući između njih dosta velik razma. Lagano ih spljoštie.

4. Pecite 10-20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, odnosno dok pločice ne postano zlatnosmeđe ostavite da se prohlade dok se ne počnu stvrdnjavati. Dok se hlade, pritiskom prsta poravnajte rubove. Pažljivo skinite spatulom svkau pločicu s pergament papira i brzo je omotajte oko kalupa u obliku roga, oko valjka za tijesto ili oko ručke drvene žlice. Ako su se pločice previše stvrdnule da bi ih se moglo savite, vratite ih na kratko u pećnicu da se smekšaju.

5. Ostavite ih da se potpuno ohlade na kalupu i onda ih oprezno skinite.

6. Otopite čokoladu u vatrostalnoj zdjeli iznad vruće vode ili u mirkovalnoj pećnici uključenoj oko 2 minute na najviši stupanj i zatim miješajte dok ne dobijte glatku smjesu. Umočite vršak svakog tuljca u čokoladu ili kistom premažite čokoladu preko donjeg dijela tuljca. Prije nego što se čokolada stisne, možete viljuškom napraviti vijugave linije u čokoladnom premazu zbog dekoracije. Ostavite da se čokoladni premaz ohladi i sitsne.

firentinski tuljci kolači firentinski tuljci kolači

firentinski tuljci