Kolači

 

O kolačima

Kolači kao obavezan dio svih važnijih svečanosti pobuđuju u nama osjećaj ugode i zadovoljstva, vraćaju nas u djetinjstvo i pobuđujući u svakoj osobi osjećaj ugode i topline roditeljskog doma, ali nadasve svečanosti i važnosti trenutka. Kolači se ne pripremaju svakodnevno, nego se kolačima uljepšavaju svi važniji događaji. Kolači stvaraju slatko zadovoljstvo i poseban užitak našim osjetilima. U prvom redu ovdje se ne misli na industrijske pripavljene kolače.

 

Nepečeni kolači

Nepečeni kolači su kolači koji ne zahtijevaju pečenje i čija priprema ne traje predugo.

Recepti za torte

Ukoliko vas interesiraju recepti za torte možere ih potražiti na stranici torte recepti. Tu se nalazi velik broj recepata za tore sa slika i opisom pripreme.

 

Kolači od kokosa

jabuka

Kolači od kokosa
Kokos dobivano od kokosove palme, koje je drvenasta biljka koja raste u tropskim krajevima, najviše na obalama Tihog i Indijskog oceana. Kokosovo brašno je ništa doli kokosov orah osušen i nariban. Kokos je bogat vlaknima, kokosova voda pomaže u problemima s bubrezima te je kokos dobar za kožu. Pomaže kod brojnih želudčanih problema, djeluje blagotvorno na ljude koji pate od dijabetesa. Bogat je kalcijem, željezom, fosforom, kalijem, cinkom te vitaminima B. Kod kokosovog brašna bitno je da ne dođe u doticaj sa vlagom.


 

Kolač s kokosom

Kolač od kokosa i oraha

Čokoladni keksi s kokosom

Kolač od kiselog vrhnja i kokosa