Kolači

 

O kolačima

Kolači kao obavezan dio svih važnijih svečanosti pobuđuju u nama osjećaj ugode i zadovoljstva, vraćaju nas u djetinjstvo i pobuđujući u svakoj osobi osjećaj ugode i topline roditeljskog doma, ali nadasve svečanosti i važnosti trenutka. Kolači se ne pripremaju svakodnevno, nego se kolačima uljepšavaju svi važniji događaji. Kolači stvaraju slatko zadovoljstvo i poseban užitak našim osjetilima. U prvom redu ovdje se ne misli na industrijske pripavljene kolače.

 

Torte i kolači

Ukoliko vas interesiraju drugi kolači možete ih potražiti na stranici kolači. To je naša početna stranica gdje se nalazi velik broj recepata za kolače, a torte potražite na našoj drugoj stranici.

 

Kolači od sira

jabuka

Kolači od sira
Sir je mliječni masni proizvod koji se najčešće dobiva zgušnjavanjem mliječnih bjelančevina , te se smatra jednim od osnovnih prehrambenih proizvoda. Sir se jede kuhan ili nekuhan. Smatra se da su prvi sirevi nastali slučajno, kada su mlijeko pohranjivalo u mjehove koji su bili načinjeni od želudaca životinja, u kojima su enzimi usirili mlijeko, te se proces dalje korisio jer je na taj način otkriveno kako da se očuva mlijeko koje je samo po sebi lako kvarljivo.


 

Lisnati kolač sa sirom

Trokuti sa sirom

Voćni kolač sa sirom

Savijača sa sirom

Kolač sa sirom i višnjama

Jednostavni kolač od sira


Kolač od sira i gorkih badema

Kolač od sira i muesla