Kolači

  šminka

 Kolači i torte

Ukoliko vas interesiraju drugi kolači možete ih potražiti na stranici kolači. To je naša početna stranica gdje se nalazi velik broj recepata za kolače, a torte potražite na našoj drugoj stranici.

Mocca kutijice

Sastojci za 16 kutijica

350 g čokolade za kuhanje
16 čokoladnih štapića za ukras

Smjesa za kolač
175 g maslaca ili margarina
175 g smeđeg šećera
175 g oštrog brašna
90 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
3 jaja
1 žlica kakao praha
1 žlica ekstrakta kave

Moka krema s maslacem
125 g maslaca ili margarina
250 g šećera u prahu
2-3 žice ekstrakta kave

Postupak:

1. Obložite duboki lim za pečenje dužine 20 cm pergament papirom. Napravite smjesu za kolač tako da smiksate polako sve sastojke navedene za smjesu za kolač. Ulijte smjesu u lim za pečenje, poravnajte površinu i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici cca 90 minuta na 160 stupnjave, odnosno dok se kolač ne digne i ne bude čvrst, tako da kad ga probodete u sredini pletećom iglom, da igla bude čista. Izvadite pečeni kolač na žičanu rešetku i ostavite da se ohladi.

2. Obrežite rubove kolače i razdijelite ga u 16 kockica veličine 5 cm.

3. Otopite čokoladu u zdjeli iznad vode koja tiho kuha. Izlijte otopljenu čokoladu na pergamet papir u kocku veličine 40 cm. Uhvatite jedan ugao pergament papira i lagano zatresite da se čokolada jednolično razlije. Ostavite da se čokolada stisne.

4. Oštrim nožem i uz pomoć ravnala izrežite čokoladu u 63 kvadrate veličine 5 cm. Stavite ih u hladnjak da se stvrdnu.

5. Za kremu dobro izmješajte maslac, šećer, kako prah i ekstrakt kave. Premažite kremom kocke kolača odozgo i sa svih strana, a ostatak kreme stavite u vrećicu za ukrašavanje, na koju pričvstite dodatak sa zvjezdastim otvorom.

6. „Oklopite“ kremom premazane kocke kolača kvadratima čokolade, na vrh svake kutije stavite jadan čokoladni štapić kao ukras.

 

mocca kutijice kolači mocca kutijice kolači 2

mocca kutijice kolači