Kolači

  šminka

 Kolači i torte

Ukoliko vas zanimaju i drugi kolači možete ih potražiti u sekciji kolači. To je naša početna stranica gdje se nalazi velik broj recepata za kolače, a torte nađite na našoj drugoj stranici.

 

Pripremanje kolača i drugih slastica može pružiti veliko zadovoljstvo, podjednako onima koji ih pripremaju kao i onima koji uživaju u njihovim okusima. Tako je, na primjer, torta simbol slavlja i radosti. Kad na stol stigne torta ili kakav drugi kolač lijepa i privlačna izgleda, lica gostiju ozari osmijeh, a nerijetko se zaori i pljesak kao priznanje osobi koja ga je pripremila. Već sam pogled na slasticu budi želju za uživanjem u njezinu okusu.

Nisu samo djeca ljubitelji slastica - češće su to odrasli, koji im ne mogu odoljeti i koji osobito uživaju u posebnim i novim okusima koje im slastica pruža.

Ukrašavanje je podjednako važno kao i priprema, jer uživamo i vizualnim kao i okusnim osjetilima. Jedna stara izreka kaže da se dobrim kuharom postaje, a slastičarom rađa. Opće je prihvaćeno mišljenje da je puno teže i zahtjevnije napraviti ukusan kolač nego pripremiti kakvo drugo jelo.

saznaj više o kolačima

Slastičarsko umijeće, sa svojim preciznim doziranjem i složenim postupcima pripreme, zahtijeva potpuno ovladavanje tehnikom, vještinama i opremom. To često može obeshrabriti početnika, sve dok kroz praksu ne ovlada umijećem koje mu pomaže da se spretno, maštovito i s lakoćom služi namirnicama, priborom, pećnicom i ukrasima.

Izgled kolača i prvi vizualni dojam izvanredno su važni, no i početnici će s vremenom ovladati tom vještinom, učeći od onih iskusnijih, iz knjiga i vlastita iskustva. Zadovoljstvo zbog uspjele ukusne i lijepo ukrašene slastice pomoći će im razviti maštovitost i kreativnost.

kolači

Ova će stranica koristiti osobama s iskustvom jer će na njoj naći nove i originalne ideje, ali će jednako tako biti dragocjena pomoć onima koji plašljivim i nesigurnim koracima ulaze u carstvo slastica. Njima će na jednostavan i razumljiv način pomoći da, koristeći se osnovnim znanjem i ponuđenim savjetima, vrlo brzo otkriju koliko pripremanje kolača i slastica može biti kreativno te da pruža mogućnosti neograničene primjene vlastitih zamisli i mašte.

Osim osnovnih općih savjeta, ova stranica donosi i niz recepata za sve vrst kolača i slastica - onih koji se pripremaju u obliku torti i kolača s nadjevom ili bez njega, slastica koje se jedu žlicom, sladoleda te sitnih kolačića i keksa.

kolači razni

Ne zaboravite da je vaša kuhinja prostor u kojemu dolazi do izražaja sva vaša kreativnost, da smijete pustiti mašti da vas vodi i osnovne recepte prilagođavati svom vlastitom suptilnom osjećaju. Stoga se kolači koje pripremaju razne osobe po istom osnovnom receptu razlikuju upravo po dašku osobnosti koji svatko ukomponira u svoje djelo. U tome je ta mogućnost primjene mašte, koja često vodi do jedinstvenih okusa i izgleda slastica koje nas mame da u njima uživamo.